Odyoloji bölümü, geniş iş bulma olanaklarına sahip, güncel bilimsel çalışmaların yapılabildiği, alanında gerçekleşen güncel gelişmelerin pratikte hastalara uygulanabildiği, yeni ve gelişmelere açık bir bölümdür.
Odyoloji bölümünü seçmeyi düşünen adayların hasta insanlara yardım etmekten hoşlanan, sorumluluk sahibi, empati kurma becerisi kuvvetli, hayat boyu öğrenmeye açık, ayrıntıyı algılama ve yoğun dikkat yeteneği olan, insanlarla iyi ilişkiler kurabilen, görsel ve işitsel algısı yüksek, göz-kulak-ellerini eşzamanlı kullanabilen, dikkatli, titiz, hoşgörülü ve sabırlı kimseler olmaları meslekteki başarılarını arttıracaktır.
Odyologlar kamu hastanelerinde, özel hastanelerde, özel muayenehanelerde, KBB merkezlerinde, işitme cihazı üretim ve satış merkezlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, işitme engelliler okulunda, üniversiteler ve araştırma merkezlerinde mesleklerini gerçekleştirebilirler. Mezunlarımız pediatrik odyolog, eğitim odyoloğu, klinik ve rehabilitasyon odyoloğu, endüstriyel odyolog gibi unvanlar alarak farklı sektörlerde çalışabilmektedir.
Türkiye’nin her bölgesinde işitme ve denge problemleri oldukça fazla görülmektedir, bu durumun sonucu olarak bu alanda nitelikli eleman ihtiyacı fazladır.
Odyoloji bölümü mezunu odyologlar, alanda yetkin insan gücünün kazandırılması, işitme kaybı ve denge bozuklukları alanındaki sorunlarının belirlenmesi, sorunların ve önceliklerin ortaya konması, bu sorunların giderilmesi için çözüm yollarının aranmasında aktif rol oynayarak mesleklerini gerçekleştirmektedir.
İşitme cihazlarının ve işitme ve denge bozukluklarına yönelik uygulamaların üretimi ve geliştirilmesi odyologların önemli rol oynadığı çalışma alanlarından biridir.
Bölüm mezunlarımız, akademik kariyer için yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilirler. Çalışılan kuruluşa göre yöneticilik yapma imkanları da bulunmaktadır.