İGÜ Yüksek Lisans-Doktora Bursları

İGÜ Yüksek Lisans - Doktora %100 Burs Koşulları

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesindeki ilgili programa en az 3 kişi kayıt olması durumunda aşağıdaki şartlara istinaden başarı sıralaması yapılmaktadır. Kayıt olan öğrencilerin başarı sıralamasında mütevelli heyeti tarafından belirlenen yüzdelik dilime giren T.C. vatandaşı öğrencilere %100 burs verilmektedir.*

Yüksek Lisans Programlarında;

• Türkçe dilde eğitim veren Tezli Yüksek Lisans programlarına yeni kayıt olan öğrenciler için "%60 * ALES + %40 * GANO" başarı puanları hesaplanarak sıralama yapılır.
  • Yabancı dilde eğitim veren Tezli Yüksek Lisans programlarına yeni kayıt olan öğrenciler için "%60 * ALES + %20 * GANO + %20 * Yabancı Dil" başarı puanları hesaplanarak sıralama yapılır.
  • Türkçe dilde eğitim veren Tezsiz Yüksek Lisans programlarına yeni kayıt olan öğrencilerin Lisans ortalamaları (GANO) göz önüne alınıp sıralama yapılır.
  • Yabancı dilde eğitim veren Tezsiz Yüksek Lisans programlarında "%50 * GANO + %50 * Yabancı Dil" başarı puanları hesaplanarak sıralama yapılır.

Doktora Programlarında;

• Doktora programlarına yeni kayıt olan öğrenciler için "%60 * ALES + %20 * GANO + %20 * Yabancı Dil" başarı puanları hesaplanarak sıralama yapılır.

* Sıralamada eşitlik olması durumunda alan içi olarak kayıt yapmış öğrenciye öncelik tanınacaktır. Eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.