Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Odyoloji (Yüksek Lisans) (Tezli)








 2021-2022 Bahar Yarıyılı Odyoloji Seminerlerinde 4. Hafta


Odyoloji Bölümü araştırma görevlilerinin Odyoloji bölümüne yönelik sunumlarıyla gerçekleştirilen seminer sunumları bahar dönemi sonuna kadar devam edecektir.


Seminer sunumları bu hafta Arş. Gör. Çağla TÜRK’ün “Dış Kulağın Odyolojik Değerlendirmesi” konulu sunumuyla gerçekleştirildi. Türk, sunumuna dış kulak hastalıklarından söz ederek başladı. 
 
Doğumsal / gelişimsel hastalıklardan (Treacher-Collins Sendromu, preaurikuler fistül, aurikula şekil bozuklukları, mikrotia/ anotia/atrezi/dış kulak yolu (DKY) stenozu, kepçe kulak deformitesi), enfeksiyöz/enflamatuar hastalıklardan (otitis eksterna, Ramsey Hunt Sendromu, DKY fronkülü, DKY egzaması, DKY mikozu – otomikoz, aurikula perikondriti), travmatik hastalıklardan (aurikula laserasyonları, othematom, aurikulanın donmaları, aurikulanın yanıkları, kimyasal yaralanmalar), DKY’ndaki yabancı cisimlerinden (böcek, boncuk vb.) ve diğer hastalıklardan (serümen varlığı vb.) bahseden Türk, ilgili hastalık gruplarına yönelik görseller sundu. Ardından dış kulağın odyolojik değerlendirmesinde kullanılabilecek test bataryalarından bahsetti.
 
“Dış kulağı odyolojik açıdan değerlendirmede yapılması gereken ilk adım otoskopik muayenedir.” dedi. Dış kulak hastalıklarında saf ses odyometri testi, timpanometri testi, akustik refleks testi, ABR testi, diyapozon testleri (Weber, Rinne) ve olası sonuçlarını bildirdi. Kemik yolu işitme cihazından bahsetti.
 
Dış kulak hastalıklarındaki vaka örnekleri ile sunumuna devam eden Türk, dış kulak iltihabı, serümen varlığı, Treacher Collins sendromu, kulak kanalında malformasyon gibi durumlara yönelik vaka örnekleri sundu. Türk, sunumunu bir makale örneği ile sonlandırdı.
 
Seminere Odyoloji Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı, sunum sonunda konuya ilişkin sundukları katkılar ve sunuma yönelik teşekkürler ile verimli geçen seminer sona erdi.