Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Klinik Psikoloji (Yüksek Lisans) (Tezli)








 Ruh Sağlığı Farkındalık Ayı


Mayıs ayı 1949 yılından beri ruh sağlığı farkındalık ayı olarak kutlanmaktadır. Dünya Ruh Sağlığı Farkındalık Ayı, ruh sağlığı sorunlarını empati ve birleştirici bir düzlemde ele almayı, insanları harekete geçirmeyi ve kalıcı değişim yaratmayı teşvik ederek insanların umutlu hissetmesini hedefler.


 Ruh Sağlığı Farkındalık Ayı, depresyon, şizofreni, bipolar bozukluk gibi ruh sağlığı sorunları hakkında halkı bilinçlendirmeyi, ruh sağlığı sorununa sahip insanların yaşadıkları sorunları halka anlatmayı, ruhsal sağlığa ve psikolojik iyi oluşa ulaşmak konusundaki bilgileri halka aktarmayı hedeflemektedir. Bunların yanı sıra bazı ruhsal sorunların sebep olabileceği intihar konusuna dikkat çekmeyi de amaçlamaktadır. Ruhsal sorunlara yönelik damgalamayı ve ayrımcılığı azaltmayı da hedeflemektedir 1. 

Ruhsal sorunu olan insanlar çevreleri tarafından yargılanma korkusuyla yardım aramaktan hatta bu konuda sevdiği insanlarla konuşmaktan çekinebilmektedir. En basit haliyle şöyle düşünebiliriz: Bir yerimiz ağrıdığında iyileşmek için nasıl ki tedavi arayışına giriyorsak ruhsal açıdan kendimizi kötü hissettiğimizde de yardım aramamız bununla eş değerdir 2.