Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Görsel İletişim Tasarımı (Yüksek Lisans) (Tezsiz)








 İletişim ve Tasarımı Bölümü 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü 2021-2022 eğitim öğretim yılı öğrenci oryantasyonu, bölüm başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in katılımıyla 22 Eylül 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü 2021-2022 eğitim öğretim yılı öğrenci oryantasyonu Doç. Dr. Nagihan ÇAKAR BİKİÇ’in katılımıyla 22 Eylül 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Yeni kayıt olan öğrencilerin katıldığı toplantıda, bölüm başkanı Doç. Dr. Nagihan ÇAKAR BİKİÇ öğrencilere fakülte ve bölüm hakkında genel bilgiler verdi.

Doç. Dr. Nagihan ÇAKAR BİKİÇ gerçekleştirdiği oryantasyon toplantısının açılış konuşmasına bölümü ve akademik kadroyu tanıtarak başladı. İletişim ve Tasarımı Bölümünün müfredatının hem grafik hem sinema hem de sanat derslerinin içinde bulunduğu çok modülerli bir yapı olduğundan bahsedildi. Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, çok yönlü olmanın ve farklı dallardan beslenmenin önemini vurgulayarak bölümün akademik kadrosunda da sinema, grafik tasarım ve sanat tarihi gibi farklı uzmanlık alanlarından olan ve hatta yurtdışından gelen çok değerli öğretim üyelerinin olduğunu belirtti. Bölümümüzde keskin bir sınırın olmadığı ve her türlü dallardan beslenerek mezun olabileceklerini söyleyen Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’e göre bölümümüzde “bitirme projesi” dersi de bu kapsamda oldukça önemlidir. Öğrencilerin dört yıl boyunca kafalarında tasarladıkları projeleri danışman hocalarıyla birlikte gerçekleştirme imkânı sağlayan bu dersin oldukça önemli olduğu söylendi. Tüm bu konulara ek olarak bölümün müfredatı konuşan Doç. Dr. Nagihan ÇAKAR BİKİÇ, İletişim ve Tasarımı bölümünün sahip olduğu yenilikçi müfredatına dikkat çekti. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü’nün akreditasyon şartlarını taşıdığının altı çizildi. Toplantıda konuşulan bir diğer önemli konu olan derslerin işlenme şekline yönelikti. Bilindiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ile birlikte eğitim alanında da birtakım dönüşümler yaşandı. Bu bağlamda online ve yüz yüze dersler konusuna gelindiğinde üniversitemizde hibrit modelin uygulandığı belirtilmiştir. Bu modele göre öğrencilerin seçtikleri şekilde yüz-yüze veya online olarak eğitim alabilecekleri söylendi. Ayrıca İletişim ve Tasarımı bölümünün olanaklarına ilişkin olarak üniversitemizin ve fakültemizin belirlemiş olduğu ülkelerde yapılabilecek olan Erasmus olanakları olduğu belirtildi.

Oryantasyon toplantısında ikinci olarak bölümde ve fakültede gerçekleşen etkinliklerin, projelerin ve organizasyonların üzerinde duran Doç. Dr. Nagihan ÇAKAR BİKİÇ, İletişim ve Tasarımı bölümünün yıl içerisinde düzenlenen sektör buluşmaları, sosyal sorumluluk projeleri gibi çeşitli etkinliklerinden bahsetti. Bahsedilen tüm bu etkinliklerle birlikte öğrencilerin sektörden gelen alanında önemli isimlerle beraber uygulamalar yapabildiğinin ve hatta kendilerine henüz mezun olmadan network oluşturabildiğinin altı çizildi. Böylece günümüzde çoğu üniversite öğrencisinin “Nerede staj yapacağız? Mezun olunca nasıl iş bulacağım?” gibi sorularına karşılık, İstanbul Gelişim Üniversitesi GSF İletişim ve Tasarımı bölümünde okuyan öğrencilerin bu gibi soruları düşünmeden öğrenciyken kendi network’ünü oluşturabilme şansı olduğu söylendi. Üstelik alanında yetenekli ve başarılı öğrencilerin bölüm hocalarımız tarafından fark edilerek network’ü için uygun kişilerle tanıştırılacağı ve çeşitli kurum ve kuruluşlara yerleştirileceği konuşuldu. Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, bu konuya ilişkin görüşlerini “2021’in dünyasında hepimizin de bildiği gibi network çok önemli. Okurken sektör bağlantılarımızı geniş ve güçlü tuttuğumuz zaman mezun olmadan da iş hayatımızı başlatmış olmaktayız. Sektör buluşmalarıyla birlikte öğrencilerimiz “mezun oldum ne yapacağım?” stresine girmemiş olacaklar. Çünkü sektör buluşmalarıyla birlikte öğrenciler kafalarına takılan soruları sormanın yanında sektör bağlantısı da elde etmiş olacaklar.” şeklinde dile getirdi.

Son olarak, Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç kapanış konuşması yaparak “Tekrardan aramıza hoşgeldiniz. Çok güzel bir dönem sizleri bekliyor” diyerek toplantıyı sonlandırdı.