Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Görsel İletişim Tasarımı (Yüksek Lisans) (Tezsiz)








 Etkili İletişim Eğitiminde Birinci Ders!


Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve proje yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar’ın üstlendiği “Etkili İletişim Eğitimi” projesinin birinci oturumu olan “Kişilerarası İletişim Eğitimi” 27 Eylül 2022 tarihinde Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nde gerçekleşti.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve İstanbul’un Üsküdar İlçesinde faaliyet gösteren Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü iş birliğinde, Enstitü öğrencilerinin üretimlerine katkı sağlamak ve gelişimlerini desteklemek amacıyla “Etkili İletişim Eğitimi” sosyal sorumluluk projesinin birinci oturumu 27 Eylül 2022 tarihinde yoğun katılımla gerçekleşti. Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin aldıkları eğitim ile ürettikleri çıktıları dünyaya duyurabilmek, kendilerini doğru ifade ederek ileriye dönük hayallerini gerçekleştirmeleri için Etkili İletişim Eğitimi’nin son derece önemli hale geldiğini vurgulayan İGÜ GSF İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar’a göre proje, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin iletişim becerilerini güçlendirmeye yardımcı oldu.

KİŞİLERARASI İLETİŞİMİN ÖNEMİ YENİDEN HATIRLATILDI

Günümüzde özellikle pandemi döneminin de etkisiyle sosyal medya ağlarının da yoğun kullanımıyla birlikte yüz yüze kişisel iletişimin minimuma indiği ve bireylerin iletişime kapandığı bir dönem yaşandı. Sosyal medya ağlarının bir kişilerarası iletişim biçimi olmadığını aksine bu mecraların kitle iletişim aracı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar, gerçekleştirdiği proje ile birlikte kişilerarası iletişimin önemini yeniden hatırlatmayı amaçladığını söyledi.

YAŞAM BOYU ÖĞRENME SLOGANIYLA HAREKET EDİLDİ

“Yaşam boyu öğrenme” sloganıyla hareket edilen projede katılımcılara kişilerarası iletişimde oldukça önemli bir yöntem olan Johari Penceresi ve dört alanı anlatıldı.  Buna göre katılımcılar açık alanları, gizli alanları, kör alanları, bilinmeyen alanları hakkında bilgi sahibi olurken bu alanların iletişim süreçlerine yansımaları hakkında da örnekler üzerinden farkındalık kazandı.

etkili iletişim eğitimi

İKİNCİ OTURUM “GERİ BİLDİRİM”

Projenin ikinci oturumunda ise etkili iletişim sürecinin olmazsa olmazlarından biri olan “Geri Bildirim” konusuna odaklanılması öngörülmektedir. Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar’ın emeği geçen herkese teşekkürlerini aktardığı ve gelecek etaplar için heyecanını vurguladığı projenin ikinci oturumun 25 Ekim 2022 tarihinde yine Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.




etkili iletişim eğitimi

etkili iletişim eğitimi

etkili iletişim eğitimi