Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Görsel İletişim Tasarımı (Yüksek Lisans) (Tezsiz)








 Arş. Gör. Büşra Kılıç’tan Yeni Bildiri Sunumu!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Büşra Kılıç, Rumeli Üniversitesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Tasarım Sempozyumu’nda Yapay Zekâ Teknolojisi Olan Deepfake Uygulamasının Sanatla Kesişimi: Dali Örneği” başlıklı bildirisini sundu.


Rumeli Üniversitesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Tasarım Sempozyumu, mimarlık, sanat ve tasarımdaki güncel yaklaşımların çeşitli disiplinler ve bilimsel çalışmalarla etkileşimini tartışıyor. 27-28 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleşen sempozyumda, İletişim ve Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Büşra KILIÇ “Yapay Zekâ Teknolojisi Olan Deepfake Uygulamasının Sanatla Kesişimi: Dali Örneği” başlıklı bildirisini sundu. 28 Nisan 2023 Cuma günü gerçekleşen oturumda sunumu gerçekleştiren Kılıç, güncel bir teknoloji olan Deepfake uygulamasının sanat alanında kullanımını irdeledi.

Deepfake teknolojisi, yapay zekâ ve derin öğrenme teknikleri kullanılarak gerçek bir kişinin veya nesnenin görüntülerinin yeniden düzenlenmesine izin veren bir görüntü animasyonu teknolojisidir. Bu teknoloji son yıllarda sanat alanında da kullanılmaktadır. Özellikle, deepfake teknolojisi ile ünlü sanatçıların eserleri, sanatçıların kendileri, önemli tarihi figürler yeniden canlandırılabilmektedir veya bu yapay zekâ teknolojisi ile yeni sanat eserleri üretilebilmekte, var olan eserler veya eser sahipleri canlandırılabilmektedir. Salvador Dali örneği ise deepfake teknolojisinin müzelerde kullanımına bir örnek teşkil etmektedir.

Fikir alışverişinde bulunuldu

Arş. Gör. Büşra KILIÇ, tasarımda güncel yaklaşımlar konulu sempozyumun, tasarım dünyasındaki son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak ve farklı tasarım yaklaşımlarını öğrenmek isteyenler için oldukça faydalı olduğunu belirtti. Sempozyumun, tasarım alanındaki uzmanların, öğrencilerin ve ilgilenenlerin bir araya gelerek, birbirleri ile fikir alışverişinde bulunmalarını ve güncel yaklaşımları tartışmalarını sağladığının altını çizdi.

Arş. Gör. Büşra Kılıç’ı tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.