Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Görsel İletişim Tasarımı (Yüksek Lisans) (Tezli)








 “Gel İşimi Anlat”ın Konuğu Film Yapımcısı ve Hikayeci Elif Dağdeviren “İyi Festivali” Anlattı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümünün düzenlediği ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in üstlendiği “Gel İşimi Anlat” etkinlikler dizisinde Film Yapımcısı ve Hikayeci Elif Dağdeviren ağırlandı. Film Yapımcısı ve Hikayeci Elif Dağdeviren katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte “İyi Festival Nedir Ki?” başlıklı söyleşi yapıldı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümünün düzenlediği etkinlikler dizisi “Gel İşimi Anlat”, Film Yapımcısı ve Hikayeci Elif Dağdeviren katılımıyla ve Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç’in moderatörlüğüyle devam ediyor.

Öğrencilerimizin sektörün önde gelen temsilcileriyle buluşmaları ve sektör çalışmalarını yakından takip edebilmeleri için düzenlenen “Gel İşimi Anlat”ın sekizinci etkinliği, 3 Kasım Çarşamba saat 15.00’te İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) konferans salonunda gerçekleştirildi. “Gel İşimi Anlat” etkinlik dizisinin sekizincisine konuk olarak katılan Film Yapımcısı ve Hikayeci Elif Dağdeviren, Türkiye’nin ilk internet portallarından Netbul’un, EDGE All-In-One Yapımcılık ve Danışmanlık şirketinin, Cinema of Turkey’in kurucusu ve Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörüdür.

Film Yapımcısı ve Hikayeci Elif Dağdeviren konuk olduğu “Gel İşimi Anlat” etkinliği kapsamında “İyi Festival Nedir Ki?” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Elif Dağdeviren öncelikle sinema ile kesişen hayat öyküsünü katılımcılara anlattı. Elif Dağdeviren küçük yaşlardan itibaren köşe yazarlığı, oyunculuk, menajerlik ve yapımcılık yapmıştır.  Sinemadan “en büyük tutkum” olarak bahseden Elif Dağdeviren hayatındaki zorluklara rağmen yılmadan tekrar tekrar çabaladığını aktardı. Dağdeviren yapmak istediği şeyin internetle ilgili olduğunu ve o dönemde ünlü gazetelerin, dergilerin editörlük tekliflerini dahi reddettiğini ifade etti. Bu durumu kendi sözleriyle şu şekilde ifade etti:

Yapmak istediğim şey o dönemde internetle ilgiliydi. Herkes bana deliymişim gibi bakıyordu. Çünkü internet o dönemde toplum için çok çok yeniydi ve bilinmez bir şeydi. Beni o dönemde anlayan Hakan Uzan’dı. Vizyonu son derece genişti ve yapmak istediklerimi dinledi. Netbul’un kuruluşu ve gelişme hikayem bu şekilde.

Söyleşide film yapımcılığı ve sektör tecrübelerinden bahseden Film Yapımcısı ve Hikayeci Elif Dağdeviren, film festivali organize etmenin kilit noktalarından bahsetti. Öncelikle film festivalinin adından başlayarak “iyi bir festival filminde ödülün adının geçmediğini” Cannes Film Festivali, Berlin Film Festivali gibi dünyadan örneklerle belirtti. Ayrıca festival filminin her bir adımının öncesinden planlanması gerektiği oldukça uzun soluklu bir programa sahip olduğunu da söyledi.

Film Yapımcısı ve Hikayeci Elif Dağdeviren, yönetmen, yapımcı olmak isteyen gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Üniversite eğitiminin yanında network oluşturmanın öneminden ve bunun hatta günümüzdeki gerekliliğinden bahsetti. Ayrıca kültürel alt yapının özellikle sinema için çok önemli olduğunu ve kesinlikle sinemayla uğraşan kişinin diğer dallardan beslenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen söyleşiyi soru ve cevap bölümü takip etti. Gerçekleşen keyifli söyleşinin ardından Film Yapımcısı ve Hikayeci Elif Dağdeviren plaket ve çiçek takdimi gerçekleşti.