Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Görsel İletişim Tasarımı (Yüksek Lisans) (Tezli)








 İletişim ve Tasarımı Bölümünde Çift Ana Dal İmkânı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümünde ek ücret olmadan Çift Ana Dal imkânı sunulmaktadır.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı, Güz Dönemi, Çift Ana Dal başvuruları 20-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında elektronik ortamda gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencileri; İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İstanbul Gelişim Meslek Yüksek Okulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi dâhilindeki bölümlerden çift ana dal başvurularını tamamladı. Aynı zamanda, Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümleri de bu fakülte ve meslek yüksekokullarına ek olarak, Diş Hekimliği, Mühendislik ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri Fakültelerinden çift ana dal başvurularını kabul etti.

Güzel Sanatlar Fakültesine başvurular, yoğunlukla İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden gerçekleşti.

İletişim ve Tasarımı Bölümüne ise farklı fakültelerden ve farklı bölümlerden birçok öğrenci başvurdu. Başvurular değerlendirildi ve çift ana dal koşullarını sağlayan başvurular kabul edildi. Bu kapsamda başvurusu kabul edilen üç öğrenci İletişim ve Tasarımı Bölümünde çift ana dal yapma imkânına sahip oldu. İletişim ve Tasarımı Bölümünde çift ana dal yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri aşağıda yer almaktadır:

Hilal İlhan – İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
Ecem Derya – İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
Bedia Zerin Hökenek – Radyo, Televizyon ve Sinema

Çift ana dal yapmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Gelecek dönem ÇAP başvurusu yapmak isteyen öğrenciler için ÇAP hakkında bilmesi gerekenler şu şekilde özetlenebilir:
  • Başvuru sırasında öğrenci, en fazla üç çift ana dal programını tercih edebilir. Öğrenci tercih sırasına göre bir çift ana dal programına yerleştirilir.
  • Aynı anda, birden fazla çift ana dal yapılamaz. Ancak, aynı anda bir çift ana dal ile bir yan dal yapılabilir.
  • Yetenek sınavı ile öğrenci alan çift ana dal diploma programına öğrenci kabulünde, öğrencinin yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.
  • Öğrencilerin çift ana dal diploma programına kabul işlemi, bölüm/program başkanlığının önerisi ve ilgili yönetim kurulu kararı ile tamamlanır. Çift ana dal programına kabul edilen öğrencilerin kesin kayıtları öğrenci işleri daire başkanlığı tarafından yapılır.
  • Çift ana dal diploma programında kayıtlı bir öğrenci, ana dal diploma programında kurum içi yatay geçiş hükümlerine uygun koşulları sağladığında, çift ana dal diploma programına yatay geçiş yapabilir.
  • Çift ana dal yapacak öğrencilerin kontenjanı, ana dal diploma programındaki genel ağırlıklı not ortalaması 100 üzerinden en az 70 (2.72/4.00) olmak şartıyla, ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması %20 oranından az olmamak üzere üniversite senatosunca belirlenir.
  • Çift ana dal öğrencisi kabul edecek programların kontenjanları ve programlara hangi ana dal öğrencilerin başvurabileceği programların ilgili sınıfındaki başlangıç kontenjanının %20’sinden az olmamak üzere senato kararı ile belirlenir.
  • Çift ana dal yapacak öğrencilerin kontenjanı, ana dal diploma programındaki genel not ortalaması en az 100 üzerinden 70 olmak şartıyla, ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması %20 oranından az olmamak üzere üniversite senatosunca belirlenir.
  • Hukuk, tıp ve sağlık programları ile mühendislik programları hariç olmak üzere, çift ana dal yapılacak programların kontenjanları da programların kontenjanının %20’sinden az olmamak üzere, üniversite senatosunca belirlenir.