Törenin sunuculuğunu Arş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu üstlenirken açılış konuşmasını üniversite Genel Sekreteri ve Gastronomi Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Çöp yaptı. Serdar Çöp, konuşmasında gastronominin geçirmekte olduğu dönüşümlere dikkat çekerek öğrencileri çağı yakalamaları konusunda uyarırkek İGÜ'nün Türkiye gastronomi eğitimindeki konumuna da dikkat çekti.
Üç bölümün birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı seramonide öğrenciler için özel olarak dikilmiş, üzerinde üniversite logosu ve öğrenci ismi bulunan önlükler sahiplerine teslim edildi. Tüm öğrencilerin önlüklerini teslim almasının ardından GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak tarafından öğrencilere "Aşçılık Andı" okutuldu. Tören bitiminde, İGÜ öğrencileri tarafından kurulan müzik grubunun konseri eşliğinde Öğr. Gör. Kemal Şahanlık ve bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlar katılımcılara sunuludu.