Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Gastronomi (Yüksek Lisans) (Tezli)








 Ömür Akkor Öğrencilerimizle Buluştu


İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi bölümleri tarafından sürdürülen GastroTalks söyleşilerinin üçüncüsü, Şef Ömür Akkor’un katılımlarıyla düzenlendi.


 
02/04/2022 tarihli cuma günü saat 12.30’da başlayan söyleşi J Blok Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda gerçekleştirildi. Tüm gastronomi bölümlerinden yoğun bir katılımın sağlandığı etkinlikte açılış konuşmasını, üniversite Genel Sekreteri ve Gastronomi Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Çöp yaptı. Ardından Şef Ömür Akkor, gastronomi ile ilgili deneyim ve düşüncelerini dinleyicilere aktardı. Konuşmasının ardından Şef Ömür Akkor’a, üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu tarafından plaketleri takdim edilirken etkinlik bitiminde Kemal Şahanlık ve öğrencileri tarafından hazırlanan tatlıların ikramı gerçekleştirildi.
 
1975 senesinde Kilis’te dünyaya gelen Ömür Akkor, Zennup 1884 restoranlarının kurucu ortakları arasında yer aldığı gibi aynı zamanda bir yemek tarihçisi olarak da bilinmektedir. Anadolu mutfağı üzerine sayısız çalışmaya imza atan Akkor, alanında çok sayıda eseri de bulunmaktadır. Ülkemizin en önemli gastronomları arasında gösterilen Ömür Akkor pek çok televizyon programına da konuk olarak katılarak Türk mutfağını anlatmaya devam etmektedir.