Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Gastronomi (Yüksek Lisans) (Tezli)








 İGÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Gastronomi A.B.D. Öğrencisinden Gastronomi Öykü Kitabı


Gastronomi A.B.D. doktora öğrencisi Emre Turan “Körelmiş Bıçaklar” adlı ikinci eserini yayınladı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Gastronomi A.B.D. doktora öğrencisi Emre Turan “Körelmiş Bıçaklar” adlı gastronomi alanında ikinci eserini yayınladı. Kent Kitap tarafından 31 Mayıs 2024 tarihinde ilk baskısı yapılan eser ile edebiyat dünyasına yeniden sesleniyor. Beş farklı öykünün yer aldığı bu kitap, her bir hikâyede farklı önermeler sunarak okurlarını düşündürmeye davet ediyor. Turan'ın önceki eseri Buzdolabı Vatandaşları ile yakaladığı masalsı ve alegorik anlatı tarzı, bu yeni öykülerde de kendini gösteriyor.
 
Buzdolabı Vatandaşları ile büyük ilgi toplayan Turan, yazarlık kariyerinde emin adımlarla ilerlerken, bu yeni kitabında hem iştah açan hem de körelten cümlelere yer veriyor. Kitapta, unutulmuş ve körelmiş bıçaklarla empati kurmaya çağıran “Körelmiş Bıçaklar” öyküsü ile Michelin yıldızlarını kaybetmiş bir şefin psikolojik ve damaksal çöküşünü anlatan “Damak Tımarhanesi” dikkat çekiyor. Epikür'ün Sofrası adlı öyküde gastronomiye dair bilgelikleri paylaşan beyaz sakallı bir adam karşımıza çıkarken, “Şef Bıçağının Kanlı Günü” mutfağın sınırlarından uzaklaşmış bir bıçağın hikâyesini anlatıyor. Son olarak, “Aç Bebek” öyküsünde ise Turan, oburluk ve açgözlülüğün doğuştan gelişini anlatırken, okurları “gastronominin ebedi düşmanları”yla tanıştırıyor.
 
Gastronomi edebiyatında derin izler bırakan Emre Turan, bu yeni kitabıyla da okurlarını lezzet dolu, düşündürücü ve ilginç bir yolculuğa çıkarıyor. Gastronomi A.B.D. başkanlığınca program öğrencisi Emre Turan’ın başarılarının devamını diliyoruz. 

 Galeri


 Galeri