Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Gastronomi (Yüksek Lisans) (Tezli)








 Akademik Faaliyetlerimiz Devam Ediyor


Bölümümüzün katılım gösterdiği 6. Gastronomy Tourism Studies Congress 7-9 Ekim tarihleri arasında Afyon'da gerçekleştirildi.


Kongrede yerli ve yabancı birçok bildiri sunulurken alanında uzman isimler, akademisyenler, bilim insanları, şefler ve gurmeler etkinliğe katılım sağladılar. İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Arş. Gör. Muzaffer Çakmak da “Michelin Rehberinin İstanbul ve İstanbul’daki Restoran İşletmelerine Olası Etkileri Üzerine Bir Değerlendirme” konulu bildirisini sunarak bölümümüzü temsil etti. Çakmak, bildirisinde Michelin rehberinin literatürdeki araştırma sonuçlarından faydalanarak İstanbul’daki restoran işletmelerine olası etkilerini anlattı.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen "4. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali" de kongreye paralel olarak gerçekleştirildi. Afyon yöresel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yapılan festivalde; paneller, söyleşiler ve workshoplar yer aldı.