Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr
Beslenme ve Diyetetik (Yüksek Lisans) (Tezli)
25 Şubat 2025 Salı
Sayılı günler kaldı: Ramazan’da sağlıklı ve dengeli beslenmenin püf noktaları!
Ramazan ayına sayılı günler kala doğru beslenme, oruç tutacaklar için önemli bir gündem maddesi haline geldi. Uzun saatler sürecek oruçlarda, sahurda tercih edilen besinler gün boyu enerji seviyesini korumak ve susuzluk hissini azaltmak için büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hande Nur Onur Öztürk, Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmenin ipuçlarını paylaştı.
Gün boyu tok kalmak için protein şart
Sahurda açlık hissini geciktirecek ve susuzluğu azaltacak besinlere yer verilmesi gerektiğini belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri FakültesiBeslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hande Nur Onur Öztürk, “Yumurta, yoğurt, tuzu azaltılmış peynir gibi proteinden zengin, doymuş yağdan fakir hayvansal besinler; kurubaklagiller ve sert kabuklular gibi bitkisel protein kaynakları uzun süre tokluk hissi sağlar. Tam tahıllı besinlerin, özellikle tam buğday ekmeği, yulaf ve bulgurun tüketimi, kan şekerini dengede tutarak gün içindeki dalgalanmaları önler ve açlık hissini azaltır.” dedi.