2023 Yılı Başarı Burs Programı

Malumları olduğu üzere Türkiye Bursları çok çeşitli programları ihtiva eden bir burs programı olup farklı alanlara ve hedeflere yönelik bir bakış açısıyla icra edilmektedir. Bu çerçevede ülkemiz üniversitelerinde kendi imkanlarıyla eğitimlerine devam eden uluslararası öğrencilerden akademik olarak başarılı olanları desteklemek amacıyla yararlanıcılara bir defaya mahsus olmak üzere sağlanan Başarı Burs Programı yürütülmektedir. Türkiye Bursları 2023 yılı uygulama takvimi kapsamında, Başarı Burs Programı başvuruları 16 Ekim-17 Kasım 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak alınacaktır.

Her yıl daha fazla sayıda başarılı öğrenciye ulaşma hedefi uyarınca lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde ülkemizde eğitimine devam eden ve en az iki akademik dönemi tamamlamış adaylara Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından başarı bursu verilecektir.