Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Mimarlık (Yüksek Lisans) (Tezsiz)








 Gıdanın Üretim ve Tüketim Mekânları: KIR, KENT, KIR-KENT




Gıdanın Politik Ekolojisi - 8
23 Haziran 2021, 15:00
“Gıdanın Üretim ve Tüketim Mekânları: KIR, KENT, KIR-KENT”

 
2020/21 Mercator-İPM Kıdemli Araştırmacısı Fikret Adaman’ın girişimiyle başlattığımız, Türkiye’de “Gıdanın Politik Ekolojisi” webinar serisinin sekizinci buluşması 23 Haziran Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleşecektir. Bu webinar serisinde, Türkiye’de gıda sisteminin yapısı ve bu yapının sosyal, ekonomik ve ekolojik etkileri tartışılarak, daha adil ve sürdürülebilir bir gıda sisteminin kurulmasına katkı sunulması hedeflenmektedir. Gıda sistemi bağlamında; üretim kaynaklarına erişim, kırsal yaşamdaki sosyo-ekonomik dönüşümler, teknolojik değişimler, ekosistem dinamikleri, tüketim kültürü, tarım ve gıda politikaları gibi çok çeşitli boyutların disiplinerarası ve bütüncül bir yaklaşımla ele alınması amaçlanmaktadır.

Bu webinarda, gıdanın hem üretim hem tüketim mekânı olarak kentlere ve kent çeperlerine odaklanılacaktır. Gıda sistemi ve gıda sisteminin adil ve sürdürülebilir yönde dönüşümü kentsel planlama perspektifinden ele alınacaktır. Bu kapsamda kent ve çeperindeki arazi kullanımının değerlendirilmesinde çok disiplinli yaklaşımlar, kentsel gıda planlaması, bu uygulamanın kentler için sunduğu olanaklar ve Türkiye’de hayata geçirilmesinin imkânları tartışmaya açılacaktır. Webinarda, “Kentsel Gıda Planlaması” ile sistematik hale gelen yerel yönetimlerin sürdürülebilir bir gıda sisteminin kurulmasını destekleme çabaları ve bu konudaki projelere de değinilecektir.
 
Konuşmacılar: 
Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu - Şehir ve Bölge Planlama Bölümü; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Yar. Doç. Dr. Emel Karakaya - Şehir ve Bölge Planlama Bölümü; İzmir Demokrasi Üniversitesi
Moderatör: Fikret Adaman
 
Etkinlik Türkçe ve çevrimiçi gerçekleşecektir. 

Katılım için lütfen tıklayınız.
 
İstanbul Politikalar Merkezi