Tercih yapacak adaylarla bir araya gelen yetkililer, üniversitenin sunduğu akademik programlar, eğitim anlayışı ve sanatsal projeleri hakkında detaylı bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye’nin en fazla uluslararası akreditasyona sahip programa sahip yükseköğretim kurumu olarak öne çıkıyor. Uluslararası istihdam olanakları sunan 45 TYÇ logolu mezuniyet belgesine sahip üniversite olarak da lider konumda bulunuyor. Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, fakülte programlarının yüzde 85’inin, tüm programların ise yüzde 50’sinin akredite edildiğini belirterek, öğrencilere akredite bölümleri tercih etmeleri konusunda önerilerde bulundu.
Fuarda, İGÜ’nün sunduğu akademik programlar, öğrenci yaşamı ve kampüs imkanları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Büyük ilgi gören stantta, üniversitenin eğitim vizyonu ve gelecekteki projeleri paylaşıldı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü tarafından başlatılan ve tüm aday öğrencilere özel ücretsiz rehberlik ve destek programı sağlayan "İGÜ Koçun Olsun" projesi de öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.
Etkinlik boyunca geniş bir öğrenci kitlesiyle bir araya gelen İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ve İGÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Egeli, öğrencilere doğru üniversite tercihi yapmanın önemini vurguladı. İGÜ’nün sunduğu akademik ve sosyal olanakların öğrencilere büyük katkı sağlayacağını belirten yetkililer, fuarda yapılan sohbetler ve sunumlarla aday öğrencilere rehberlik etti.