İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri ve Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli,
“İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak en temel ihtiyaç olan gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla sandviç üretimine başladık. 10.000 adet ile başlayan sandviç üretimimiz an itibariyle 22.071 adede ulaştı. Bu süreci; 3 ayrı mutfağımızda her gün 100 kişi olacak şekilde toplam 300 gastronomi öğrencimiz, gıda mühendisi ve gastronomi bölümü akademisyenlerimiz, sektörden yardıma gelen ve malzeme getiren kişilerle birlikte yürütüyoruz. Afetzedelere yardım edebilmek için bu sandviç üretim bandını kurduk ve bu bantta ciddi anlamda üretim yapıyoruz. Yaptığımız sandviçler Kızılay vasıtası ile depremzedelere ulaştırılıyor.” dedi. Gıda yardımının yanı sıra, battaniye, çadır, kışlık bot, mont, atkı, bere, eldiven, yağmurluk gibi kıyafet ve barınma yardımları da toplandı.
Yardımlar J Blok SKS Ofisi’nde toplanmaya devam etmektedir. İlgilenen öğrencilerimiz için acil ihtiyaç listesi aşağıdadır.