Lisansüstü Eğitim Enstitüsü - lisansustu@gelisim.edu.tr

Beslenme ve Diyetetik (Yüksek Lisans) (Tezsiz)








 Dünya Tuza Dikkat


İsrtanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik (Tr) Bölüm Başkanı Ayşe Huri Özkarabulut, tuz ve tuz bilinci hakkında açıklamalarda bulundu.


Dünya’nın besin kaynakları içerisinde tuzun önemli bir yeri vardır. İnsanoğlu tuzu ilk insanlarla birlikte keşfetmeye başlamış ve tuzu hayatlarının her alanında kullanmışlardır. Yüzyıllardan beri insanlar için büyük bir önemi olan tuz ve sodyum kavramları birbiri ile karıştırılmamalıdır. Tuz ve sodyum kaynakları farklıdır. Sodyum besinlerin doğal yapısında bulunan bir mineraldir. Besinlerin doğal olarak yapısında bulunan sodyuma doğal yiyecek tuzu denilmektedir. Sodyumun en iyi kaynakları; sofra tuzu, kabartma tozu ve maden sodasıdır. Sodyum doğal olarak süt, et ve kabuklu deniz ürünleri gibi çeşitli yiyeceklerde de bulunur.

Haberin detaylarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.